Értékelés: 5 / 5
Chantilly táblaparketta


Chantilly Partagas táblaparketta
Chantilly Iris táblaparketta
Chantilly Fuerta táblaparketta
Chantilly Messina táblaparketta
Chantilly Aurora táblaparketta
Chantilly Esta táblaparketta
Chantilly Strombo táblaparket

Chantilly táblaparketta.

Táblaméret: 16 x 1000 x 1000mm

 

A Chantilly kastély a XIV. században épült és többször átalakított hercegi kastély évszázadokon át nagyszabású arisztokrata kerti mulatságok, bálok és vadászatok színhelye volt. Fénykorát a 17-18. században élte, amikor tulajdonosai a francia uralkodók unokatestvérei, a Bourbon-Condé család tagjai voltak, és a király is gyakran tiszteletét tette a birtokon. Itt volt alkalmazásban a 17. században a legendás konyha- és ceremóniamester, Vatel, akinek nevéhez fűződik a tejszínhab megalkotása, amelyet franciául egyszerűen csak chantilly-i krémnek neveznek.

 

A 15 ezer műtárgyból álló, legnagyobb francia magángyűjteményt Aumale herceg a birtokkal együtt 1884-ben a tudományos akadémiának megfelelő Institut de France-ra hagyományozta, azzal a feltétellel, hogy azt meg kell nyitni a nagyközönség számára, és egyetlen darabját sem adhatják el, és nem is kölcsönözhetik más múzeumoknak. Részint ezért nem terjedt el a köztudatban, hogy az 1888-ban megnyílt Condé Múzeumban található a Francia Nemzeti Könyvtár után legjelentősebbnek számító francia régi kézirattár. A párizsi Louvre-ral vetekedő képtárban pedig olyan világhírű alkotások tekinthetők meg, mint Raphaello Három Gráciája, Ingres Vénusza vagy a híres Clouet-gyűjtemény, amely a francia uralkodóház hivatalos portréfestőjének több ezer rajzát tartalmazza.

 

A francia forradalomban lerombolt várkastély, amelyet majd' száz évvel később az utolsó francia király, az Orléans-i házból származó I. Lajos Fülöp fia, Aumale herceg épített újjá, a reneszánsz által ihletett 19. századi építészet jegyeit viseli magán. Szinte minden főbb teret parketta ékesít, és túlnyomó részét a kastélyról elhíresült „ Chantilly pattern „ egy keretben rakott több darabból álló parkettaminta. 

 

              

 

Minden részlete kézzel készül, beleértve a felületkezelése is!

Az általunk forgalmazott minta 21 darabból áll, és túlnyomórészük egy speciális lamella felülettel van ellátva. Az un. Barrique lamella, amely egyrészt 6mm vastag, másrészt nélkülöz mindenféle szabályosság-ot. Ez leginkább a csomókörnyéki részeket emeli ki, de tartalmaz gyalu és fűrésznyomokat is. Törekedtünk arra, hogy mind felületében, mind színeiben egy speciális táblaparkettát hozzunk létre, tisztelegve ezzel letűnt korok eme diszitőelemének.

 

 

Chantilly táblaparketta képek