Olajozott padlók tisztítása

  Legfrissebb hírek

Az olajozott fa padlók rendkívül népszerűek az olaj által kiváltott gyönyörű, mégis természetes felületnek köszönhetően. Az olaj kiemeli a fapadló karakterét, így kiváló választás, ha klasszikus stílust vagy otthonos megjelenést keres. Azonban nem nyújt olyan védelmet a mindennapi élet nehézségei ellen, mint a lakkozott felület, ezért fontos, hogy a padlót időszakonként ápoljuk, hogy az hosszantartóan szolgálja otthonát.

 

Vizes mélytisztítás, ápoló olajozás / elkoszolódott, fózolt, struktúrált padlók esetében javasoljuk.

A mélytisztítás Bona Power Scrubber takarítógéppel végezzük, majd az adott padlónak megfelelő ápolószerrel felület kezeljük.

✔ A fózolt, strukturált felületek megmaradnak, mivel ez a folyamat nem csiszol.

✔ A tisztítókefe kitakarítja a fózt, és a mélyebben ülő struktúrákat – természetesen a fa apróbb rostjai közül nem tudja maradéktalanul eltávolítani a szennyeződést, de a beavatkozás látványos.

✔ A kefe mélytisztításának köszönhetően jobban megnyílnak a fa pórusai, így több ápolószert tud az fogadni.

 • Mint minden felülettisztításnál itt is érdemes leüríteni a helyiséget, természetesen a beépített bútorokat nem.
 • Ez a munka nem jár pórral, így nem szükséges az otthon bútorainak takarása.
 • A padló tisztításával és olajozásával nagyban tudjuk javítani annak kinézetét, de nem szabad elvárni, hogy az egy teljesen új padló megjelenését fogja nyújtani!
 • Fontos, hogy az olajozást követően ugyan igénybe vehető a felület, de a teljes száradási ideje 14nap, így ez idő alatt ne takarítsuk nedvesen, illetve ne helyezzük vissza az esetleges szőnyegeket.
 • Bármennyire is természetesek az ápolásnál felhasznált olajok, valamennyi „ szag „ jelenlétével kalkulálni kell, aminek az enyhülési ideje 45 nap.( helyiség méret, és szellőztetés függő )

 

 

Polírozás, ápoló olajozás / kopott, hajszálkarcos és erősen elkoszolódott felületek esetén javasoljuk.

Ennél a folyamatnál a padló felületét polírozzák vagy enyhén megcsiszolják, függően a kopás és szennyeződés mértékétől. A polírozást követően a padlót olajozzuk, esetenként waxoljuk.

✔ A finom csiszolásnak köszönhetően a padló felületén képződött apróbb karcok, és kopások elhalványulnak vagy megszűnnek.

✔ A padló felülete sima már szinte bársonyos lesz a polírozásnak köszönhetően, így a megjelenése kellemes selyemfényű lesz.

✔ A folyadékokból származó foltok kontúrjait elhalványítja, szerencsésebb esetekben meszünteti.

 

 • A munkafolyamatot csak kiürített területen tudjuk elkezdeni, így arról a megrendelőnek kell gondoskodnia – vagy azt bérezés ellenében megoldjuk.
 • A padló javítása, és tisztítása közben finompór képződhet, így fix berendezési tárgyak takarását javasóljuk, amit szintén a megrendelőnek kell elvégeznie.
 •  A padló tisztításával és olajozásával nagyban tudjuk javítani annak kinézetét, de nem szabad elvárni, hogy az egy teljesen új padló megjelenését fogja nyújtani!
 • Fontos, hogy az olajozást követően ugyan igénybe vehető a felület, de a teljes száradási ideje 14nap, így ez idő alatt ne takarítsuk nedvesen, illetve ne helyezzük vissza az esetleges szőnyegeket.
 •  Bármennyire is természetesek az ápolásnál felhasznált olajok, valamennyi „ szag „ jelenlétével kalkulálni kell, aminek az enyhülési ideje 45 nap.( helyiség méret, és szellőztetés függő )

 

Szakszerű kivitelezést igény esetén elvégezzük

Amennyiben ezt a szolgáltatást szeretné igénybe venni, úgy írjon a részünkre egy rövid levelet, amiben kérném az alábbiakat megválaszolni és a következő e-mail címre eljuttatni kivitelezes@fatikparketta.hu

A munka helyszíne:

A kezelni kívánt burkolat megnevezése:

A munka kívánt időpontjának megjelölése: Ajánlatkérés

Hozzájárulok az adataim kezeléséhez az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint.